سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
تکنولوژی خودرو
این وبلاگ درباره سیستم های خودرو وتکنولوژی های به کار رفته در خودرو واطلاعات خودرو میباشد. دوستان علاقمند هم میتوانند همکاری کنند
یادداشت ثابت - سه شنبه 91 آذر 1 :: 12:5 صبح ::  نویسنده : ایمان نیکنامی

  1-پمپ بنزین(       (FUEL PUMP 

فشار پمپ بنزین از فشار مورد نیاز برای سیستم سوخت رسانی بیشتر است،تا در صورت افزایش مصرف سوخت،ب دلیل تغییر مسیر خروجی این پمپ مجهز به یک سوپاپ یکطرفه می باشد تا در زمان بسته بودن سوئیچ اصلی،فشار بنزین در مسیر ثابت بماند و افت نکند.

پمپ بنزین در داخل باک قرار دارد.

ولتاژ تغذیه 12 ولت آن از طریق رله دوبل و در زمان های زیر تامین می شود:

- در زمان سوئیچ باز یه مدت 3 الی 5 ثانیه

- در زمان روشن بودن موتور به طور دائم


 

2-فیلتر بنزین((FUEL FILTER

فیلتر بنزین،در سمت چپ موتور و زیر بوستر ترمز،نزدیک به ریل سوخت واقع شده است.

بنزین از این فیلتر گذشته و ذرات اضافی موجود در آن گرفته می شود که این اقدام در واقع اولین کار برای محافظت از انژکتورها می باشد.

این فیلترها،قادر به تصفیه ذرات 8 تا 10 میکرونی بوده و هر 20 هزار کیلومتر بایستی تعویض شوند.

یک صافی ذرات بزرگتر نیز در داخل باک بنزین قرار گرفته است.توجه داشته باشید که صافی بنزین به هیچ عنوان نباید مورد روغنکاری قرار گیرد.



 

3-شیلنگها و مسیر سوخت رسانی

لوله های فولادی سیستم سوخت و شیلنگ های لاستیکی از باک بنزین خارج شده و به سمت موتور در جایی که صافی بنزین قرار دارد امتداد می یابند.سوخت از طریق یک شیلنگ لاستیکی که توسط بست به ریل سوخت متصل شده است،وارد ریل سوخت می شود.اتصال لوله های فولادی به شیلنگ های لاستیکی از طریق بست و گیره صورت می پذیرد. اتصال صافی بنزین به ریل سوخت و نیز ریل سوخت به لوله برگشت سوخت،از طریق لوله های لاستیکی انعطاف پذیر و یک بست صورت می پذیرد.

 توجه:شیلنگ های لاستیکی سیستم سوخت رسانی به هیچ عنوان نباید مورد روغنکاری قرار گیرند.این شیلنگ ها از جنس ویژه ای می باشند که نسبت به خوردگی در اثر بنزین و فشارهای بالا مقاوم بوده و باید با شیلنگ های معمولی تعویض یا جایگزین شوند.

 

 

4-ریل سوخت ((FUEL RAIL

در این سیستم،همانند سیستم انژکتوری ساژم،ریل سوخت در فضای داخلی رانرهای مانیفولد هوای ورودی و در نزدیکی سر سیلندر قرار گرفته و بر روی آن چهار عدد و خروج سوخت نصب می گردد.

ریل سوخت با استفاده از دو عدد پیچ و دو عدد عایق ضربه گیر پلاستیکی بر روی مانیفولد هوا نصب گردیده است. در داخل ریل سوخت،بنزین با فشار ثابت در ورودی به انژکتورها قرار دارد که با فعال شدن انژکتور،سوخت از طریق ریل سوخت وارد انژکتور شده و به صورت پودر به داخل پورت ورودی به سیلندر پاشیده می شود.

 

5-رگلاتور فشار سوخت

FUEL PRESSURE REGULATOR))

وظیفه رگلاتور فشار سوخت،ثابت مگه داشتن نسبت فشار سوخت موجود در ریل سوخت (در ورودی به انژکتورها)با توجه به فشار داخل مانیفولد هوا می باشد. فشار سوختنسبت به خلاء مانیفولد هوای ورودی توسط این رگلاتور در ریل سوخت یه میزان BAR))5/3 ثابت نگه داشته می شود.بنابراین به صورت دائم سوخت با فشار ثابت پشت انژکتورها قرار دارد و در شرایط و دورهای مختلف موتور،بنزین به طور پیوسته در مسیر وجود دارد.هم چنین یک سوپاپ یکطرفه نیز در مسیر رفت سوخت،بر روی پمپ بنزین قرار دارد که در هنگام خاموش بشدن پمپ بنزین از برگشت سوخت به باک و افت فشار جلوگیری از ایجاد قفل گازی در مسیر سوخت رسانی موتور می شود.

 

6-انژکتور(   (INJECTOR

سیستم سوخت رسانی بکار گرفته شده در موتور پراید انژکتوری طرح زیمنس از نوعMPFI  است که در آن به ازاء هر سیلندر موتور یک عدد انژکتور وجود دارد.

انژکتورها وظیفه پاشش سوخت در داخل پورت ورودی به سیلندر را به عهده دارند.انژکتورها مابین ریل سوخت و مانیفولد هوای ورودی قرار گرفته و توسط اورینگ هایی که در دو انتهای آنها قرار دارند،آب بندی شده و با استفاده از بست در جای خود بر روی ریل سوخت قرار گرفته اند. در زمان فعال شدن انژکتور،سوخت به صورت ذرات پودر از انژکتور خارج می شود. انژکتورهای بکار گرفته شده در سیستم انژکتوری زیمنس از نوع   -FEEDTOP (تغذیه شونده از بالا)می باشند.

 

 





موضوع مطلب :